HAVREFLAN.

havreflan
 

INGREDIENSER

  • 100g Margarin
  • 3dl Havregryn
  • 1 ägg
  • 1,5dl Socker
  • 1msk Vetemjöl
  • 1tsk Bakpulver

TILLAGNING

1.sätt på ungnen på 175grader
2.blanda mjölet och bakpulvret
3.smält margarinet och blanda sedan det med havregrynen.
4.vispa ägg och socker pösigt och blanda ner grynblandningen och mjölet.
5.klicka ut smeten med en teskedar på en smord baklåt eller en plåt med bakplåtspapper.
6.lägg ca10 - 12klickar på varje plåt.
7.grädda flanen i mitten av ugnen tills flanen fått fin färg. (ca 5-7min men det beror på ugn..)
8.lossa dem från plåten med en stekspade.
9.du kan medans dom fortfarande är varma böja dom över en brödkavel eller nått liknande:)

en sats är ca35kakor..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback